Str. Iuliu Hațieganu nr. 6

Cluj-Napoca 400394

0725 946 789

Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

contact@synobis.ro

Programări online

Workshop nutritie: Alimentatia in perioada sarbatorilor de iarna

Alimentatia in perioada sarbatorilor de iarna, workshop de nutritie, 10 Decembrie 2014, orele 18:30, in cadrul Centrului Medical Synobis. Sunt asteptate toate persoanele care doresc sa manance sanatos si sa treaca cu bine de perioada sarbatorilor de iarna, fara probleme de greutate.

CE DISCUTĂM

  • Preparate traditionale: sfaturi si trucuri.
  • Meniu si idei de preparate pentru toata familia.
  • Lista de cumparaturi: ce luam si la ce renuntam.
  • Supraalimentatia si efectele negative asupra sanatatii.
  • Masa de Craciun: satisfacerea poftelor fara supraalimentatie.
  • Cum sa te bucuri de toate preparatele fara sa depasesti necesarul energetic.
  • Cum sa treci cu brio de Sarbatori daca te lupti cu kilogramele in plus.
  • Exemplu de meniu/dieta cu preparate traditionale de sarbatori.

 

 

Sarbatorile de iarna sunt mult asteptate atat de cei mici cat si de cei mari, este o perioada a cadouriloor in care ne petrecem timpul alaturi de familie si de cei dragi. Si cum fiecare sarbatoare se invarte in jurul mesei imbelsugate, nu lipsesc nici acum gustoasele preparate traditionale romanesti.

Din punct de vedere nutritional, in marea majoritate a cazurilor urmeaza o perioada de “ospat” (eng. feasting) care se poate intinde peste o saptamana si este corelata cu supraalimentatia. In aceasta perioada aportul caloric poate sa depasesca cu mult necesarul energetic individual, atat prin cantitatea de alimente ingerata cat si prin consumul de alimente dense caloric.

Supraalimentatia este foarte periculoasa pentru starea de sanatate mai ales cand se intinde pe o perioada mai indelungata de timp si in cazul in care aceste episoade se repeta (Craciun, Anul Nou, Paste, zile de nastere, nunti etc.). Efectele negative ale supraalimentatiei asupra sanatatii pot fi pe termen scurt:balonare, indigestii, oboseala, stare generala de rau, insa cele mai grave sunt efectele pe termen lung: cresterea in greutate si masa grasa, dificultatea de a scadea in greutate si afectiunile asociate (obezitate, diabet, dislipidemie, hipertensiune arteriala, dispnee).

Este intelept sa prevenim episoadele de supraalimentatie mai ales dupa perioade de repaus alimentar (postul). Putem sa ne bucuram de preparate traditionale si fara supraalimentatie prin managementul corect al foamei, consumarea unei cantitati moderate si adaptarea retetelor pentru a obtine un aliment nutritiv si echilibrat caloric.

Participa si tu la workshop pentru a invata toate acestea si petrece Sarbatorile de iarna frumos si sanatos alaturi de cei dragi!

Moderatori

Dr. Madalina Indrie – Medic Specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Specialist in Obezitate

Ioana Popa – Nutritionist-Dietetician

Locatie

Synobis Medical – Centru de Nutritie si Management Integrat al Obezitatii

str. Iuliu Hatieganu nr. 6, Cluj-Napoca

Inscriere

  • Telefonic la receptie Synobis Medical: 0725946789

Taxa de participare

45 RON – pret normal

sau

30 RON – prin inscriere in concurs + sansa de a participa gratuit la workshopul de nutritie, vezi detalii mai jos

Locurile sunt limitate. Confirmarea se face telefonic.

Vezi cum poti beneficia de participare gratuita la workshop

Doar trebuie sa faci una (sau mai multe) din actiunile de mai jos:

Fiecare actiune este cotata cu 1 sansa. Mai multe actiuni inseamna mai multe sanse de castig.

Perioada concursului 16 Noiembrie – 08 Decembrie 2014, tragerea la sorti a castigatorului se face pe data de 09 Decembrie 2014, folosind site-ul random.org.

Important! Pentru validarea actiunilor va rugam sa ne trimiteti un mail cu subiectul: Concurs Workshop Nutritie la concurs@synobis.ro cu dovezile aferente (printscreen). Trimiterea dovezilor este importanta pentru a valida corect numarul de sanse.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email