Str. Iuliu Hațieganu nr. 6

Cluj-Napoca 400394

0725 946 789

Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

contact@synobis.ro

Programări online

Prebiotice, Probiotice, Postbiotice, Sinbiotice

Recent, cercetările în domeniul microbiomului au explodat în popularitate şi terminologia aferentă a intrat în vocabularul de zi cu zi.

prebiotice probiotice

Prebiotice, probiotice, postbiotice, sinbiotice.

Dacă şi tu ai auzit aceşti termeni şi nu ştii cu exactitate ce înseamnă, nu eşti singur!

Haide să definim şi să înțelegem ce înseamnă fiecare.

Probioticele sunt microorganisme vii (bacterii, fungi) care au un efect benefic asupra corpului.

Prebioticele sunt compuşi din alimente care promovează creşterea microorganismelor benefice din flora intestinală. Cu alte cuvinte, prebioticele servesc drept „nutrienți” pentru probiotice.

Termenul de postbiotice este unul mai complicat. Inițial, definiția acestul termen însemna microorganisme benefice moarte/inactive şi/sau compuşi produşi de acestea. Cu timpul, însă, această definiție a evoluat să însemne produşii microorganismelor care produc un efect benefic gazdei. Un exemplu de postbiotic ar fi butiratul/acidul butiric.

Sinbioticele (atenție, nu simbiotice!) sunt preparate care conțin atât probiotice, cât şi prebiotice. De exemplu, suplimente ce conțin specii de Bifidobacterium (bacterii) şi inulină (”mâncare” pentru bacterii).

Este important de reținut că nu orice formulă de probiotice este potrivită pentru tine.

Dacă vrei să afli compoziția microbiomului tău şi să primeşti o dietă personalizată profilului tău unic, încearcă pachetul nostru de microbiom.

De asemenea, pentru a vedea cele mai frecvent adresate întrebări legate de testul de microbiom intestinal, accesează secțiunea FAQ.

Cere detalii pe whatsapp.

De 10 ani,
Synobis Medical

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email