Str. Iuliu Hațieganu nr. 6

Cluj-Napoca 400394

0725 946 789

Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

contact@synobis.ro

Programări online

Medicină internă

Medicina interna completeaza abordarea holistica a obezitatii prin rezolvarea patologiei, asociata sau nu, excesului ponderal. Nu toate simptomele pe care le are un pacient obez sunt datorate greutatii si chiar daca sunt legate de greutate, ele trebuie rezolvate printr-o abordare medicala corecta si completa indiferent de dinamica si ritmul scaderii ponderale. Sintagma “Trebuie sa slabiti” este de prisos a fi folosita in cadrul unui consult medical! Pacientul/a stie foarte bine acest lucru, nu pentru aceasta s-a adresat specialistului, ci pentru simptomul/durerea care ii creeaza neplaceri
 

Cu ce se ocupa medicina internă?

Medicina internă este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor la adulți. Medicul internist se concentrează pe pacient ca un intreg și nu doar pe o anumită parte sau sistem a corpului.

Medicina internă acoperă o gamă largă de afecțiuni medicale, inclusiv bolile cardiovasculare, afecțiuni ale plămânilor, bolile tractului gastro-intestinal, afecțiuni renale și ale sistemului urinar, afecțiuni ale sistemului nervos, afecțiuni ale sistemului endocrin și bolile infecțioase. Medicul internist tratează, de asemenea, afecțiuni cronice sau multiple afecțiuni care afectează pacientul.

Medicina internă se concentrează pe evaluarea și gestionarea pacienților cu probleme de sănătate complexe și este adesea implicată în coordonarea îngrijirii pacienților care au mai multe afecțiuni sau necesită tratament de la mai mulți specialiști. Medicul internist poate utiliza o gamă largă de metode de diagnostic, pe lângă examinarea fizică, testarea de laborator și imagistica medicală, precum și La Synobis Medical, poți beneficia de consult cu ecografie abdominală, de eco DOPPLER vascular și eco DOPPLER de artere renale.

În general, medicul internist e specializat în tratamentul pacienților cu afecțiuni medicale care nu necesită intervenții chirurgicale și pot să își coordoneze îngrijirea cu alți specialiști, cum e medicul diabetolog, medicul specialist în obezitate, nutriționistul-dietetician, psihologul clinician.

De ce e importantă ecografia abdominală?

În timpul investigației, pacientul stă întins pe spate, iar medicul sau tehnicianul aplică un gel pe piele și apoi plasează o sondă ecografică (transductor) pe zona de examinare.

Ecografia abdominală poate ajuta la detectarea unor afecțiuni ale organelor interne ale abdomenului, cum sunt ficatul, vezicula biliară, pancreasul, splina, rinichii și a altor organe importante. Această metodă de diagnosticare medicală utilizează unde sonore de înaltă frecvență pentru a crea imagini ale organelor și structurilor interne ale abdomenului.

Iată câteva motive pentru care ecografia abdominală este importantă:

  1. Detectarea afecțiunilor hepatice: Ecografia abdominală poate ajuta la detectarea bolilor hepatice, cum ar fi ciroza, hepatita, tumori și chisturi hepatice. Aceste afecțiuni pot fi grave și necesită o intervenție medicală adecvată.
  2. Detectarea bolilor veziculei biliare: Ecografia abdominală poate diagnostica afecțiuni ale veziculei biliare, cum ar fi pietrele (litiaza), colecistita și cancerul veziculei biliare. Acestea pot fi dureroase și pot necesita tratament medical sau intervenție chirurgicală.
  3. Evaluarea pancreasului: Ecografia abdominală poate ajuta la detectarea pancreatitei, a chisturilor pancreatice sau a cancerului pancreatic.
  4. Detectarea afecțiunilor renale: Ecografia abdominală poate ajuta la detectarea de afecțiuni cum ar fi pietrele la rinichi, chisturile renale, inflamația rinichilor și cancerul renal. Acestea pot duce la complicații grave, cum ar fi insuficiența renală, și pot necesita tratament suplimentar.
  5. Evaluarea altor organe: Ecografia abdominală poate fi folosită și pentru evaluarea altor organe, vorbim de splina, intestinul subțire și gros.

 

În general, ecografia abdominală este o metodă de diagnosticare medicală sigură și nedureroasă care ce poate permite tratamentul timpuriu al suferințelor abdominale și prevenirea complicațiilor grave.

Ce este eco dopplerul vascular?

Eco Doppler vascular este o investigație medicală care utilizează ultrasunete pentru a evalua circulația sângelui în diferite zone ale corpului, inclusiv în arterele și venele membrelor inferioare, ale gâtului, ale brațelor și ale abdomenului.

Această tehnică de diagnosticare medicală combină două tehnologii: ecografia și Doppler-ul. Ecografia utilizează unde sonore de înaltă frecvență pentru a crea imagini ale organelor interne și structurilor anatomice. Doppler-ul măsoară viteza sângelui prin măsurarea frecvenței sunetelor reflectate de globulele roșii care se mișcă în fluxul sanguin. Aceste două tehnologii sunt combinate pentru a crea imagini detaliate ale fluxului sanguin în interiorul vaselor de sânge, numit și duplex vascular.

Eco Dopplerul vascular poate fi folosit pentru a detecta evalua afecțiuni ale sistemului vascular, cum ar fi arteriopatia obliterantă, tromboza venoasă profundă, anevrismele arteriale, stenozele arteriale sau venoase și insuficiența venoasă cronică. Această investigație medicală poate ajuta la determinarea gradului de afectare a circulației sanguine într-o anumită zonă a corpului și poate ajuta la diagnosticarea precoce a unor afecțiuni care pot fi periculoase pentru sănătate.

Eco Dopplerul vascular este o metodă neinvazivă, nedureroasă și sigură de diagnosticare medicală care poate fi efectuată la pacienții de toate vârstele. Investigarea poate fi efectuată de către medicul internist cu competență în ecografie vasculară.

Ce este eco dopplerul de artere renale?

Eco Dopplerul de artere renale este o investigație medicală neinvazivă care utilizează ultrasunete pentru a evalua fluxul sanguin prin arterele renale, care sunt vasele de sânge care alimentează rinichii cu sânge bogat în oxigen și nutrienți.

Această investigație medicală este folosită pentru a detecta și evalua afecțiuni ale arterelor renale, cum ar fi stenoza (îngustarea) sau blocarea completă a arterelor, care poate afecta fluxul sanguin către rinichi. Aceste afecțiuni pot duce la o serie de complicații, cum ar fi hipertensiunea arterială sau insuficiența renală, ceea ce poate pune în pericol sănătatea și viața pacientului.

Eco Dopplerul de artere renale este o procedură neinvazivă și nedureroasă, care utilizează ultrasunete pentru a crea imagini ale fluxului sanguin prin arterele renale. Această investigație medicală poate fi efectuată de către un medic specialist în ecografie. Ultrasunetele emise de transductor trec prin piele și țesuturi și sunt reflectate de globulele roșii care circulă prin arterele renale. Aceste informații sunt apoi procesate de computer pentru a crea imagini ale arterelor renale și pentru a evalua fluxul sanguin prin acestea.

Tarife medicină internă

Bogdan Gherghel

Serviciu Preț
Consult interne 300 lei
Ecografie abdominală 200 lei
Consult + Ecografie abdominală (30 min) 400 lei
Eco Doppler vascular (1 oră) 250 lei
Eco Doppler artere renale (1 oră) 250 lei

Medicii noștri

Dr. Bogdan Gherghel

Specialitate:

Medic Primar Internist

Programează-te online