Str. Iuliu Hațieganu nr. 6

Cluj-Napoca 400394

0725 946 789

Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

contact@synobis.ro

Programări online

Dieta în cancer

Cancerul este ***a doua cauza de mortalitate*** in Romania, dupa cea din cauza cardiovasculara (infarct miocardic sau AVC) Conform unui articol din Adevărul, România e campioană în UE la incidenţă şi mortalitate, cu valori de peste trei ori mai mari decât media europeană.

Din cauza lipsei masive de informare – am adauga noi. Cancerul poate fi prevenit in proportie de 80%. De ce? Cancerul este o anomalie genetica, iar predispozitia genetica este influentata in proportie de 70-90% de catre mediu. Unul din factorii de mediu cu impact major asupra expresiei genice este alimentatia. Felul in care mancam poate avea un rol covarsitor in expresia oncogenelor.

Din cauza lipsei de informare oficiala, oamenii cauta tot felul de solutii pe net – tot felul de cure sau alimente minune anti cancer. Pentru a evita sa iti faci mai mult rau decat bine, cauta o opinie specializata de la un dietetician licentiat sau un medic nutritionist si afla adevarul despre alimentatia in cancer.

Dieta în cancer

Dieta în cancer poate juca un rol covârșitor, însă nu există o **anume dietă** minune sau nu putem spune că tratăm cancerul prin alimentație. Dietetica ongologică vine în spirijinul tratamentului oncologic, ca o abordare multifactioriala a acestei maladii. Prin ea poate crește mult calitatea vieții pacientului oncologic, sprijinind imunitatea și răspunsul organismului la terapia oncologică recomandată. Focusul pe diverși compuși alimentari cunoscuți ca având activitate antitumorală și eliminarea tuturor factorilor de risc alimentar fac dietetica oncologică, desigur, adaptată la fiecare individ.

Există două tipuri de intervenții nutriționale în cancer:

  1. Nutriție de prevenție a cancerului – persoane cu susceptibilitate ridicată de a dezvolta cancer (cu istoric familial) sau persoane care au avut cancer și doresc să acționeze preventiv.
  2. Nutriție în boala activă în orice tip de cancer și de o importanță crucială în cancerele care alterează capacitatea de alimentare – cancerele de cap, gât, gastrointestinale (stomac, intestin subțire, cancer de colon cu atât mai mult dacă există intervenții chirurgicale).

Dacă știi pe cineva cu istoric de cancer sau cu cancer, îndrumă-l la o programare de nutriție oncologică la dietetician.

Synobis Medical
Fă o programare whatsapp 0725946789
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email