Str. Iuliu Hațieganu nr. 6

Cluj-Napoca 400394

0725 946 789

Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

contact@synobis.ro

Programări online

Test de Microbiom și
Nutriție de Precizie

Află compoziția microbiomului tău intestinal și transformă-ți sănătatea începând cu o alimentație complet personalizată

Test de microbiom • Raport detaliat •  Recomandări de nutriție și stil de viață

690 de euro

*in lei la cursul de VANZARE Banca Transilvania.

Alege pachetul nostru de analiză a microbiomului, ce include
consultanță de nutriție pentru un intestin sănătos

Ce vei obține:

Compoziție Microbiom

Vei afla compoziția microbiotei tale intestinale, cu detaliere a tipurilor de bacterii, fungi, arhee, paraziți etc. (inclusiv care dintre acestea sunt patogene, neutre sau benefice), dar și funcțiile lor.

Indici de Sănătate

Vei primi scoruri legate de sănătatea microbiotei tale intestinale (disbioză, diversitate, bogăție și indicele Shannon) și informații legate de implicații în boli cronice.

Recomandări de Nutriție

Vei primi sfaturi detaliate legate de cum să îți schimbi dieta în funcție de microbiomul tău unic pentru a-ți atinge scopul nutrițional, fie că este scădere/creștere în greutate, ameliorarea simptomelor sau gestionarea unei boli cronice.

Îmbunătățește-ți digestia și sănătatea metabolică

Dar mai întâi, hai să discutăm de ce ești aici…

Cel mai probabil ne-ai găsit pentru că suferi de simptome digestive persistente și te întrebi cum poți afla dacă acestea sunt cauzate de microbiomul tău și ce strategie să folosești pentru a rezolva definitiv problema.

La Synobis Medical, ajutăm oameni ca tine să găsească soluții integrate pentru probleme de sănătate cauzate de dezechilibre ale florei intestinale.

Cum te poate ajuta pachetul de test de microbiom?

Testarea microbiomului îți va oferi mai mult decât simple informații despre comunitatea de microorganisme dîn colon.

Pachet Test de Microbiom

690 de euro

*in lei la cursul de VANZARE Banca Transilvania.

Când recomandăm testul de microbiom?

Afecțiuni intestinale și digestive

Probleme imunologice

Afecțiuni psihice

Boli metabolice și alte afecțiuni

Cum Funcționează?

Pasul I: Plata avansului

Primul pas este plata în avans a sumei integrale a pachetului de microbiom.

În urma plății vei primi un voucher și detalii despre procedeul de colectare a probei.

Pentru informații legate de preț și modalitatea de plată, te rugăm contactează-ne prin:

Sau la telefon: 0725 946 789

Pasul II: Colectarea Probei

Folosind informațiile din voucherul primit vei contacta laboratorul partener pentru a primi protocolul și kitul de colectare a probei și pentru a te programa la cel mai apropiat centru pentru predarea probei.

Laboratorul va analiza proba și va transmite rezultatele în maxim 27 de zile lucrătoare.

Vei primi raportul laboratorului, cu informații detaliate legate de compoziția microbiomului intestinal.

Pasul III: Consultație de Nutriție

Noi vom analiza informațiile primite de la laborator și îți vom oferi un raport de interpretare, cu soluții acționabile pentru a pune în practică observațiile laboratorului.

De asemenea, vei beneficia de o consultație de nutriție cu un dietetician specialist, în decursul căreia vei primi o dietă elaborată, personalizată pe compoziția microbiomului tău, și vom discuta orice eventuale nelămuriri sau sugestii.

Ce include pachetul de test al microbiomului?

Spre deosebire de alte companii, noi nu testăm doar bacteriile din intestinul tău.

Laboratorul partener pe care l-am selectat cu mare atenție folosește cea mai avansată tehnologie de secvențiere din prezent, numită shotgun metagenomics (metagenomica shotgun) care are posibilitatea să se uite la tot ADN-ul din proba prelevată, fie că este vorba de bacterii, fungi, paraziți, arhee sau produși ai acestora.

Iată câteva informații pe care le vei afla:

Specii patogene

Vei afla dacă în proba colectată s-au identificat microorganisme patogene sau potențial patogene, precum specii de Salmonella, Enterobacter, Shigella, Klebsiella, Morganella, Pseudomonas, Clostridium perfringens, Clostridium histolyticum, Helicobacter pylori, Bilophila wadsworthia, Staphylococcus aureusCryptosporidium, Entamoeba histolytica, Candida albicans, Candida kruseii, etc.

Specii comensale

Vei afla care este gradul de abundență al speciilor comensale și ce produse benefice/anti-inflamatoare sunt produse de acestea, inclusiv acizi grași cu lanț scurt. Specii de microorganisme comensale includ Akkermansia muciniphila, Faecalibacterium prausnitzii, Roseburia faecis, Bacteroides fragilis, Clostridium butyricum, specii Enterobacter Bifidobacterium etc.

Diversitate, Bogăție

Vei avea la dispoziție numeroase informații legate de microbiomul intestinal, cum ar fi diversitatea (varietatea speciilor depistate), bogăția (numărul total al speciilor), indexul Shannon, indice de disbioză, indice anti-inflamator, indice de fermentație a proteinelor, specii „keystone”.

Recomandări personalizate

Vei primi un plan alimentar dezvoltat în totalitate pe baza rezultatelor microbiomului tău intestinal, incluzând tipuri de alimente de evitat, tipuri de alimente de preferat, prebiotice de adăugat în dieta de zi cu zi, dar și probiotice, sinbiotice sau postbiotice recomandate.

Dacă dorești să afli mai multe despre microbiomul intestinal, care e diferența dintre „microbiotă” și „microbiom” sau despre beneficiile testului de microbiom, citește articolul de mai jos:

FAQ

Unii susțin că testul de microbiom intestinal este inutil. De ce?/E adevărat?

Multă lume este precaută când vine vorba de aceste teste, pentru ca ele constituie o adiție relativ recentă în „arsenalul” de teste de laborator, însă din punct de vedere ştiințific avem deja suficiente dovezi legate de importanța microbiomului în anumite afecțiuni.
 
Testele de microbiom nu se pot folosi pentru a diagnostica boli, ci ne informează despre potențiala cauză a unor afecțiuni, cum ar fi boala Chron, colita ulcerativă, IBS etc.
 
De asemenea, în mai 2023, FDA a „autorizat” primul dispozitiv de test de microbiom numit OMNIgene®️ GUT Dx, probabil urmează ca şi alte dispozitive similare să fie în vizor.
 
Noi, însă, lucrăm cu un laborator, şi nu cu teste strict Direct-To-Consumer, cum sunt Viome, Zoe, Atlas etc. în alte țări.
 
Laboratorul pe care l-am selectat foloseşte secvențiere de ultimă generație (numită shotgun metagenomics/metagenomica shotgun) care poate detecta tot ADN-ul dintr-o probă.
 
Asta permite identificarea tuturor microorganismelor din proba colectată, fie ele bacterii, fungi, paraziți, arhee, dar şi ADN nou, nemaidetectat în trecut.
 
În funcție de compoziția şi funcțiile microbiotei din intestin, putem observa gradul de diversitate/bogăție/disbioză, prezența sau absența unor specii importante sau patogene şi putem formula un plan alimentar care să pună accent pe anumite aspecte care promovează diversitate cât mai mare şi abundența bacteriilor comensale.

Testul de microbiom intestinal inlocuiește colonoscopia?

Testul de microbiom intestinal și colonoscopia sunt două investigații care servesc scopuri diferite, nu se pot înlocui una pe celalaltă.

Testul de microbiom analizează compoziția și produșii microorganismelor din colon.

În schimb, colonoscopia examinează mucoasa internă a colonului și poate detecta polipi, inflamație activă sau cancer (testul de microbiom nu poate face aceste investigații).
 
Recomandăm testul de microbiom ca adjuvant pentru a personaliza dietoterapia în funcție de compoziția microbiomului – în special în anumite boli, cum ar fi bolile autoimune, boala inflamatoare intestinală, boala Chron, colita ulcerativă, obezitate, etc.

Am găsit la unele laboratoare pachete mai ieftine decât pachetul Synobis. De ce este diferența aceasta de preț?

Majoritatea testelor de microbiom de pe piață folosesc fie o tehnologie numită 16S/18S/ITS, fie o tehnologie numită PCR. Asta înseamnă că aceste teste pot detecta doar microorganisme prestabilite (o listă de microorganisme considerată de laborator ca fiind relevantă) și nu toate microorganismele din probă.

Mai mult decât atât, aceste teste nu ne pot spune abundența relativă a fiecărui microorganism detectat (cat % din abundența totală reprezintă acel microorganism).

De asemenea, 16S/18S/ITS, care este tehnologia cea mai frecvent folosită în testele de microbiom, poate detecta doar genuri de microorganisme, nu și specii sau tulpini.

De exemplu, un test 16S/18S/ITS va detecta Escherichia sau Escherichia coli, dar nu va putea menționa tulpina detectată. Unele tulpini de E. coli sunt comensale, însă altele sunt patogene. Este important să știm care tulpină este prezentă în intestin, pentru a nu lua decizii drastice de terapie în mod inutil.

În schimb, laboratorul pe care l-am selectat folosește cea mai avansată tehnologie de secvențiere a microbiomului intestinal din prezent, numită shotgun metagenomics (metagenomica shotgun).

Spre deosebire de cele menționate anterior, aceasta are posibilitatea să se uite la tot ADN-ul din proba prelevată, fie că este vorba de bacterii, fungi, paraziți, arhee sau produși ai acestora.

De asemenea, această tehnologie poate raporta și profilul funcțional al acestor microorganisme (ce anume produc), spre exemplu:

  • butirat
  • propionat
  • acetat
  • vitamine
  • aminoacizi
  • neurotransmițători etc.

De ce să aleg testul Synobis și nu direct pe cel al laboratorului?

Laboratorul pe care l-am selectat folosește cea mai avansată tehnologie pentru analiza compoziției microbiotei intestinale, însă raportul rezultant nu este suficient pentru a face recomandări de nutriție de precizie.

Astfel, pachetul nostru include un raport suplimentar de nutriție de precizie, bazat pe rezultatele testului de microbiom. Acesta intră în detaliu, atât cu recomandări alimentare, cât și cu recomandări de prebiotice/probiotice/sinbiotice.

De asemenea, pachetul nostru include o consultație de nutriție cu un membru al echipei Synobis.

Care sunt afecțiunile pentru care se recomandă testul de microbiom intestinal?

Acest test se recomandă în:

Afecțiuni intestinale și digestive

  • Boala inflamatorie intestinală, boala Chron și colita ulcerativă.
  • Sindromul colonului iritabil (IBS)
  • Disbioza intestinală și tulburări ale florei intestinale
  • Constipație cronică și/sau diaree


Probleme imunologice

  • Boli autoimune, cum ar fi diabet zaharat tip 1, lupus, tiroidita Hashimoto, scleroza multiplă sau artrita reumatoidă
  • Alergii alimentare și intoleranțe alimentare


Afecțiuni psihice

  • Afecțiuni legate de sănătatea mintală, cum ar fi depresia și anxietatea.
  • Autism, ADHD


Boli metabolice și alte afecțiuni

  • Suprapondere/obezitate
  • Diabet de Tip II
  • Boli cardiovasculare și inflamație cronică
  • Infecții urinare și cistite recurente
  • Sindromul ovarelor polichistice, endometrioză, adenomioză.

Se recomandă și la copii testul de microbiom intestinal?

Da, testul de microbiom se recomandă și la copii, în special în afecțiunile autoimune, autism, ADHD, obezitate, etc.

Cum pot comanda testul?

Detalii despre comanda testului poți afla aici.

Cum pot să îmi fac testul de microbiom intestinal dacă nu sunt din Cluj?

Testul de microbiom se poate face din orice oraș din țară.

Procedeul este foarte simplu. După ce efectuezi plata în avans a pachetului, vei primi detaliile de contact ale laboratorului partener, care îți va transmite prin curierat kitul de colectare a probei.

De asemenea, vei primi toate detaliile necesare pentru a trimite kitul, odată ce proba este prelevată, către cel mai apropiat centru de colectare al laboratorului.

Ulterior, consultația de nutriție va avea loc online, prin Zoom (servicii de telemedicină).

Când voi primi rezultatele?

Rezultatele laboratorului se vor primi sub forma unui raport detaliat în maxim 27 de zile lucrătoare.

Ulterior, pe baza acestor rezultate, se va elibera raportul de nutriție de precizie în maxim 5 zile lucrătoare.