Str. Iuliu Hațieganu nr. 6

Cluj-Napoca 400394

0725 946 789

Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

contact@synobis.ro

Programări online

NOU! Testare de microbiom intestinal

Ce este testul de microbiom?

Testul de microbiom, cunoscut și sub numele de test de secvențiere a microbiomului, este o analiză genetică care are ca scop identificarea și caracterizarea compoziției și diversității microorganismelor care trăiesc într-un anumit mediu sau organism.

Acest tip de test oferă o imagine detaliată a microbiotei, inclusiv bacterii, fungi, virusuri și alte microorganisme care locuiesc într-o anumită zonă (de exemplu, intestinul gros) sau pe suprafața unui organism gazdă (cum ar fi, piele).

Cel mai relevant test de microbiom din punct de vedere al sănătății este cel intestinal, deoarece acolo se regăsește cea mai mare comunitate de microorganisme din corpul nostru.

„Un intestin sănătos stă la baza stării de bine.”

De ce spunem asta?

Intestinul nostru găzduiește trilioane de microorganisme cunoscute colectiv sub numele de microbiota intestinală.

Ce este microbiota intestinală?

O microbiotă reprezintă o comunitate diversă de microorganisme care locuiesc într-un anumit mediu sau organism.

Această comunitate poate include bacterii, fungi, virusuri, paraziți și alte microorganisme și este esențială pentru sănătatea și echilibrul diverselor sisteme biologice, cum ar fi sistemul digestiv al organismului uman.

Microbiota intestinală ajută nu numai la o digestie optimă, dar este și interfața cu sistemul nostru imun.

O microbiotă sănătoasă (cât mai diversă, cu microorganisme preponderent „benefice”), duce la echilibru al sistemului imunitar. Știm doar că un dezechilibru al imunității poate duce atât la risc crescut de infecții (dacă sistemul imun este mai inactiv), cât și la boli autoimune (dacă sistemul imun este activat în mod incorect să aibă în vizor propriul corp drept „inamic”).

De asemenea, numeroase studii recente au demonstrat că o microbiotă intestinală sănătoasă ajută la menținerea unei greutăți corporale optime, promovează bunăstare emoțională și combate inflamația cronică.

Care e diferența dintre „microbiotă” și „microbiom”?

Termenii „microbiotă” și „microbiom” se utilizează adesea interschimbabil (în mod eronat), însă ei nu înseamnă același lucru.

Microbiom

Microbiotă

În rezumat, microbiomul se referă la materialul genetic al microbiotei, în timp ce microbiota se referă la microorganismele în sine.

De ce e recomandat să faci testul de microbiom?

Prin evaluarea compoziției microbiomului tău intestinal, putem obține informații valoroase despre nevoile tale nutriționale unice.

Nutriție de Precizie: Fiecare din noi suntem unici din punctul de vedere al compoziției microbiotei intestinale – și deci al nevoilor nutriționale.

Cunoscând compoziția și diversitatea microbiotei intestinale ne poate da informații valoroase, care ajută la combaterea:

Afecțiunilor intestinale și digestive:

Problemelor legate de sistemul imunitar:

Afecțiunilor psihice:

Tulburărilor metabolice:

Altor afecțiuni:

Care sunt beneficiile testului de microbiom?

În ceea ce privește alimentația și nutriția, cunoașterea compoziției microbiomului intestinal ajută la:

De ce să alegi testul nostru?

Când vine vorba de microbiom, am decis că nu vom face rabat la calitate. Laboratorul pe care l-am selectat cu mare atenție folosește o tehnologie de secvențiere de ultimă generație care se numește shotgun metagenomics (metagenomica shotgun).

Ce înseamnă asta mai precis și cu ce te ajută pe tine?

Uite câteva beneficii în a folosi un test de microbiom bazat pe metagenomica shotgun:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email